(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2023)
U članku se na temelju arhivskih izvora, tiska i dostupne literature prikazuje djelovanje vojno-veteranskih društava s prostora bivše banske Hrvatske u međuratnom razdoblju (1918. – 1941.). U svojem prikazu autori su se prvenstveno usredotočili na odnos jugoslavenskih vlasti prema hrvatskim vojno-veteranskim društvima, koja su okupljala vojne veterane poražene austrougarske vojske, ali i na odnos radikalnih hrvatskih nacionalista prema tim društvima.