(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2024)
Autor se u članku na temelju arhivskoga gradiva pohranjenog u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu, zapisnika sjednica Hrvatskoga sabora i relevantne literature bavi Istočno-pravoslavnim bogoslovnim fakultetom. Riječ je o šestom po redu osnovanom fakultetu u povijesti Sveučilišta u Zagrebu. Prikazuju se inicijative za njegovo osnivanje koje počinju 1861., samo osnivanje 1920., djelovanje i položaj na Sveučilištu te ukidanje 1924. godine. Članak donosi i popis njegovih redovitih studenata i onih koji su dobili apsolutorij.