(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2024)
Hrvatska seljačka stranka postala je tijekom 1920-ih prvom masovnom strankom u Hrvatskoj. Ovdje je istraženo kako je, unatoč problemima koje je imala kao oporbena stranka, u tom razdoblju nastojala ustrojiti klasičnu stranačku strukturu i uspostaviti unutarstranačku demokraciju. Pritom se željelo utvrditi kako se i u kojoj mjeri uspostavljalo klasične pokazatelje unutarstranačke demokracije, a to su inkluzivnost i decentralizacija. Istraženi su mehanizmi kojima se oni postižu – stranačka struktura i odlučivanje. Njih se analiziralo kroz pitanja o uključivanju članova u odlučivanje, izravnom odlučivanju, izbornosti i smjenjivosti dužnosnika, komunikaciji članstva i vodstva stranke te razinama odlučivanja.