(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2025)
Na temelju raspoložive literature i izvorne arhivske građe iz fundusa Austrijskoga državnog arhiva autor obrađuje 10. sočansku bitku, i to borbe na Banjškoj planoti, prvenstveno za greben od samostana Svete Gore do kote 383 kod sela Plave, gdje su se brutalno sukobile talijanske i austrougarske snage. Tu su znatno sudjelovale postrojbe s današnjega područja Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.