(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2020)
Pedeset godina Časopisa za suvremenu povijest jasni je pokazatelj značaja tema kojima se bavi. Cilj ovoga rada je na temelju određenih bibliografske analize propitati kvantitativne pokazatelje rada te ukazati na promjene kroz koje je Časopis prolazio, ali i na kontinuitet rada i djelovanja. Uzorak za istraživanje činili su svi brojevi časopisa od 1969. do 2018. godine. Analiza će obuhvatiti opseg časopisa, sastav uredništva, broj znanstvenih radova i njihov opseg te autore znanstvenih radova.