(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2018)
Autor obrađuje do sada slabo istražene operacije tijekom vrlo teških Zimskih bitaka za Karpate (siječanj – travanj 1915.) i čuvenoga proboja kod Tarnówa i Gorlica u svibnju 1915., u kojima je u sastavu austrougarskih snaga sudjelovala većina hrvatskih postrojbi na Istočnom bojištu. Prilog je pisan na temelju arhivske građe koja se nalazi u arhivima u Zagrebu i Beču te vojno-stručne literature koja obrađuje pojedina ratna događanja, zadatke hrvatskih snaga i njihove operativne učinke i gubitke.