(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2018)
Autor u članku prikazuje povijesno utemeljenje pravaške ideologije i njezin razvoj te analizira mijene i značajke pravaške ideologije u različitim razdobljima. Pokazujući osnovne značajke pravaštva, autor zastupa tezu da se pravaštvo u hrvatskoj političkoj povijesti može promatrati kroz četiri paradigme: izvorno pravaštvo i moderno pravaštvo u sklopu Habsburške / Austro-Ugarske Monarhije, pravaštvo prilagođeno novom monarhističkom okviru unutar Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca / Jugoslavije s elementima republikanizma do 1929., kada je zabranjen rad strankama, i recentno pravaštvo u Republici Hrvatskoj, koje djeluje u sklopu demokratskoga nacionalnoga stranačko-političkog sustava pozivajući se na povijesnu tradiciju izvorne pravaške ideologije.