(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2017)
U radu je prikazano dvadesetogodišnje djelovanje članova hrvatskoga strukovnog udruženja inženjera i arhitekata krajem XIX. i početkom XX. stoljeća u pripremi i objavljivanju atlasa Hrvatski građevni oblici, kojim se namjeravalo pokazati bogatstvo narodnoga graditeljstva hrvatskoga govornog područja u Austro-Ugarskoj Monarhiji. Rad se zasniva na izvještajima rada Društva tiskanim u časopisu Društva Viesti kao temeljnom izvoru podataka o događajima koji su prethodili objavljivanju atlasa te na člancima iste tematike objavljenim u različitim onodobnim tiskovinama. Pomnim iščitavanjem Viesti naišlo se na tekstove koji otkrivaju manje poznate činjenice o pojedinim članovima Društva i njihovoj ulozi u pripremi i objavljivanju atlasa.