(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2017)
Autor obrađuje tijek operacija Brusilovljeve ofenzive u ljeto 1916. u kojoj je sudjelovala 79. pješačka pukovnija iz Otočca na području regije Volinj (njem. Wolhynien). Tema je obrađena na temelju raspoložive literature, poglavito suvremene ratne studije Timothyja C. Dowlinga The Brusilov Offensive, koja obrađuje dragocjenu vojnu arhivu u Ratnom arhivu u Beču i Budimpešti, za sada nedostupnu istraživačima iz Hrvatske, te standardnoga djela za istraživanje Prvoga svjetskog rata Österreich-Ungarns letzter Krieg, 1914-1918. Obrađene su vojne aktivnosti od travnja do kolovoza 1916. godine. Tijekom istraživanja korištena je izvorna arhivska građa iz fundusa Austrijskoga državnog arhiva (Österreichisches Staatsarchiv – Kriegsarchiv), prije svega operativna dokumentacija, izvještaji o bitkama, liste gubitaka i ostala dostupna arhivska građa.