(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2017)
Autorice u radu nastoje pokazati koliki je bio doprinos ženskih članova istaknutih židovskih obitelji u humanitarnim akcijama tijekom Prvoga svjetskog rata u brojnim gradovima širom Hrvatske i Slavonije. Nakon povijesnoga uvoda u temu obrađena je djelatnost židovskih društava u svakom pojedinom mjestu za koje su autorice uspjele prikupiti barem neki podatak. Pritom je posebna pozornost usmjerena na identificiranje imena i prezimena žena koje se spominju u izvorima, pretežno novinama i spomenicama društava, te ustanovljivanje u kakvim su obiteljskim vezama bile s muškim nositeljima istoga prezimena, nešto poznatijim javnim službenicima ili istaknutim gospodarstvenicima.