(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2017)
Rad na temelju hrvatske i srpske dokumentacije, memoarskih i medijskih zapisa rekonstruira okolnosti pogibije policajca Gorana Alavanje 23. studenoga 1990. kod Obrovca. Donosi relevantne činjenice o problemu Alavanjine lojalnosti hrvatskim vlastima te pokušava odgovoriti na pitanje tko su organizatori i počinitelji oružanoga napada. Raščlanjen je i odnos hrvatskih i pobunjeničkih vlasti prema poginulom policajcu.