(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2021)
Autor je u radu analizirao položaj sudske medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Rad je podijeljen u nekoliko cjelina u kojima se problematizira položaj sudske medicine prije i nakon osnutka Medicinskoga fakulteta. Poseban naglasak stavljen je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, čijim je osnutkom postavljen temelj za sustavni razvoj ove grane medicine u Hrvatskoj. U osnivanju Zavoda središnju ulogu imao je Eduard Miloslavić, forenzičar koji je svjetsku slavu postigao u Sjedinjenim Američkim Državama. Glavni je cilj rada sustavnije prikazati razvoj sudske medicine u Hrvatskoj tijekom prve polovine XX. stoljeća s naglaskom na zagrebački Medicinski fakultet.