(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2022)
U radu se na temelju arhivske građe pohranjene u Arhivu Jugoslavije i Vojnom arhivu u Beogradu i postojeće historiografske literature daje pregled razvoja brodograđevne industrije u Jugoslaviji. Naglasak je stavljen na planove obnove i izgradnje pomorskih brodogradilišta, kao i na rezultate njihova rada, tj. na proizvodnju brodova za potrebe jugoslavenske ratne i trgovačke mornarice. Pozornost smo posvetili i plasmanu proizvoda jugoslavenske brodogradnje na svjetsko tržište.