(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2022)
U članku autor analizira odnos hrvatskoga kulturnog društva, Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja”, čija je jedna od svrha bila njegovati uspomenu na „slavne događaje iz hrvatske prošlosti i na znamenite Hrvate”, prema baštini Prvoga svjetskog rata. Pritom taj odnos promatra kroz tri vremenske faze koje su djelovale izvan ovoga društva (fazu djelovanja društva unutar Austro-Ugarske Monarhije, unutar monarhističke Jugoslavije i unutar Nezavisne Države Hrvatske) te kroz dvije faze koje su djelovale unutar društva (fazu djelovanja društva pod Emilom Laszowskim do sredine 1930-ih i fazu nakon toga). Budući da autor ovo društvo u tom razdoblju određuje kao reprezentativno hrvatsko kulturno društvo, smatra da bi njegov odnos prema baštini Prvoga svjetskog rata mogao biti i pokazatelj odnosa cjelokupne hrvatske javnosti prema tom ratu.