(untitled) (Časopis za suvremenu povijest, 2022)
Cilj je ovoga rada analizom i usporedbom neobjavljene arhivske građe, objavljenih izvora, onodobnih tiskovina te relevantne literature istražiti izložbe ratne tematike postavljane u Zagrebu tijekom Prvoga svjetskog rata. Uz stručno postavljene izložbe istražit će se i aspekt samoinicijativnoga izlaganja ratnih trofeja. Ovaj specifičan segment ratne propagande može se podijeliti na organizirano izlaganje trofeja i na stručno postavljene izložbe likovnih djela ratne tematike. Nameće se pitanje s kojom su svrhom izložbe organizirane, tko ih je organizirao i s kojim ciljem te jesu li koncepcijski i tematski rađene prema izložbama održavanima u centru Monarhije, Beču, i drugim većim gradovima.