Ostvarenje sna alkemičara kao neizmjerno blago i prijetnja cijelom planetu: Radioaktivnost i nuklearna energija u časopisu Priroda 1911. – 1945. (Časopis za suvremenu povijest, 2023)
Tijekom prve polovine XX. stoljeća, kad su radioaktivni elementi razbuktali maštu javnosti, časopis Priroda bio je u Hrvatskoj jedini stalno otvoreni kanal komunikacije prirodoslovaca i šire zajednice. U članku se analiziraju poruke o radioaktivnim elementima i njihovu potencijalu koje su prirodoslovci preko toga kanala upućivali javnosti. Analiza pokazuje da je Priroda ponudila cjelovitu i uravnoteženu sliku, u glavnini korektnu te onoliko aktualnu i potpunu koliko se može zahtijevati od popularnoga časopisa.