Ratni arhiv i muzej Nezavisne Države Hrvatske (Časopis za suvremenu povijest, 2024)
U članku se na temelju arhivskoga gradiva izlažu dosad sporadično obrađivane ili sasvim nepoznate okolnosti osnutka i funkcioniranja Ratnoga arhiva i muzeja Nezavisne Države Hrvatske. Redom se prezentiraju i obrađuju: politička i muzeološka podloga osnutka institucije, njezina pravna regulativa i radno ustrojstvo, prostori djelovanja s naglaskom na svečano otvaranje i planove za podizanje nove zgrade, zatim popis stalnih i honorarnih djelatnika i članova odbora, načini prikupljanja muzejske i arhivske građe te odnos prema kulturnoj politici Nezavisne Države Hrvatske.