Dubrovački vodovod u XIX. i XX. stoljeću (Časopis za suvremenu povijest, 2020)
U radu se prati razvoj dubrovačkoga vodovoda tijekom XIX. i XX. stoljeća, čija je okosnica (sve do sredine XX. stoljeća) bio vodoopskrbni gravitacijski sustav izgrađen u XV. stoljeću. Na temelju dosadašnjih saznanja, arhivskih dokumenata, starih novinskih napisa te dokumentacije iz pismohrane današnje gradske tvrtke „Vodovod Dubrovnik” prate se rekonstrukcije i popravci dotrajaloga vodovodnoga kanala i popratnih objekata, izgradnja i održavanje gradskih fontana, provođenje vodoopskrbne infrastrukturne mreže prema privatnim objektima te u konačnici projekt izgradnje cjelovitoga suvremenoga vodoopskrbnog sustava polovinom XX. stoljeća, kojim se i danas vodom napaja gradsko područje.