Uvod u istraživanje zmajske heraldike (Časopis za suvremenu povijest, 2020)
Zmajska heraldika obuhvaća grbove i druge heraldičke oznake Družbe „Braća Hrvatskoga Zmaja” te zmajske grbove kao osobne znakove članova Družbe. Družba je tradicionalno hrvatsko svjetovno bratstvo i kulturna udruga koja čuva i obnavlja hrvatsku kulturnu baštinu i promiče identitet i postignuća hrvatske kulture, osnovana 1905. godine. Od osnivanja do danas Družba dodjeljuje svojim članovima osobne zmajske grbove u skladu s propisanim heraldičkim normama i pod stručnim nadzorom Zmajskoga heraldičkog ureda Družbe, čime se odlikuje kao jedno od tri područja žive heraldike u Hrvatskoj (uz municipalnu i crkvenu). Rad pozicionira zmajsku heraldiku u hrvatskoj heraldičkoj baštini, prikazuje njezin razvoj, djelovanje heraldičara i drugih koji su ju oblikovali, tipizira zmajske grbove prema vanjskim obilježjima oblikovanja u kronološki slijedne, jasno razgraničene tipove: četiri tipa do zabrane rada Družbe 1946. i četiri nakon njezine obnove 1990. godine. Kao prvo istraživanje ovoga materijala, ovaj rad otvara pitanja i postavlja teze na koje će se moći odgovoriti tek daljnjim istraživanjem.