Poduzeća SUFID i La Dalmatienne od osnutka do Drugoga svjetskog rata: crtice iz povijesti elektrifikacije Šibenika i okolice (Časopis za suvremenu povijest, 2020)
U članku se istražuju okolnosti osnivanja i rad poduzeća SUFID i La Dalmatienne. Poseban naglasak stavljen je na aspekt elektrifikacije Šibenika i njegove okolice s obzirom na ulogu tih pravnih subjekata. Prateći razvoj poduzeća u gotovo polustoljetnom razdoblju od kraja XIX. do prve polovine XX. stoljeća, težište je stavljeno na prepoznavanje važnijih elemenata procesa modernizacije koji su bili izravna posljedica druge industrijske revolucije. Poduzeća su u tom razdoblju bila podložna svim promjenama s obzirom na ekonomske i političke okolnosti.