Franjo Tuđman i problemi objavljivanja knjige Nacionalno pitanje u suvremenoj Europi (Časopis za suvremenu povijest, 2020)
Na temelju izvora iz fondova Hrvatskoga državnog arhiva, osobito dokumentacije koju je Služba državne sigurnosti Republičkog sekretarijata za unutrašnje poslove Socijalističke Republike Hrvatske prikupila o Bogdanu Radici i Franji Tuđmanu te korespondencije tih dvaju intelektualaca koju je ta služba nadzirala, autor u radu iznosi okolnosti inicijative tiskanja Tuđmanove knjige Nacionalno pitanje u suvremenoj Europi u inozemstvu. Naime, nakon kaznenih progona 1972. i 1981. Tuđman je prisilno udaljen iz društvenoga života, pritiješnjen stvarnošću jugounitarizma. Odvažni napor tiskanja knjige, usprkos svim prijetnjama, prerastao je u pokušaj njegova izlaska iz nametnute izolacije koja je trajala sve do 1988., kada je primljen u Društvo književnika Hrvatske, nakon čega počinje nastupati na javnim tribinama te 1989. objavljuje i knjigu Bespuća povijesne zbiljnosti