Politika retribucije u Europi nakon Drugoga svjetskog rata (Časopis za suvremenu povijest, 2018)
U članku su analizirane osnovne karakteristike poratne politike retribucije/odmazde u Europi, pri čemu su izdvojena tri obilježja: a) nova definicija ratnoga zločina i izvanredni sudovi kao provoditelji novoga pravnog načela; b) masovnost kažnjavanja; c) suđenje državnim poglavarima. Na temelju literature donesen je usporedni prikaz retribucije, a u tom je kontekstu prikazano i kažnjavanje kolaboracije u Hrvatskoj/Jugoslaviji.