Dolazak dominikanaca u Rijeku i prva dva desetljeća njihova samostana sv. Jeronima (1951. – 1971.) (Časopis za suvremenu povijest, 2018)
U članku se na temelju arhivskih vrela donosi kritička analiza prvih dvaju desetljeća (1951. – 1971.) povijesti dominikanskoga samostana sv. Jeronima u Rijeci. Njihov dolazak u grad 1949. stavljen je u kontekst poslijeratnoga razvoja dominikanskoga reda u hrvatskim krajevima, a unutarnja organizacija i razvoj samostanske zajednice kronološki su prikazani. Osobita pozornost posvećena je intelektualnom apostolatu riječkih dominikanaca, njihovoj pastoralnoj djelatnosti, profesorskoj djelatnosti na riječkoj Visokoj teološkoj/bogoslovskoj školi i njezinu Institutu za teološku kulturu laika, koji je bio smješten u samostanskim prostorima, te djelatnosti Zajednice mladih katolika Synaxis.