Kratka povijest ženskoga nogometa u Hrvatskoj/Jugoslaviji u međuratnom razdoblju (Časopis za suvremenu povijest, 2018)
Članak istražuje pojavu ženskoga nogometa krajem 30-ih godina XX. stoljeća u Hrvatskoj i ostatku Kraljevine Jugoslavije te stavove pojedinih dijelova društva prema tom fenomenu. Budući da je nogomet u hrvatskom i jugoslavenskom međuraću postao iznimno popularan sport, modernizacija društva, posebice onoga urbanog, dovela je do pokušaja da se on prebaci i među žensku populaciju. Unatoč dobrim počecima, osnivanju nekoliko ženskih nogometnih klubova te pokušaju da se formira posebni ženski nogometni savez, u nažalost još uvijek uvelike predmodernom društvu kakvo je bilo ono jugoslavensko krajem 30-ih godina ženski je nogomet efektivno zabranjen 1939. odlukom državnoga vrha.