Hrvatski narodni dan – društveni događaj u hrvatskom iseljeništvu (Časopis za suvremenu povijest, 2021)
U radu se na osnovi iseljeničkoga tiska Hrvatske seljačke stranke i relevantne literature analiziraju društvena okupljanja iseljenika od 1945. do 1990. u organizaciji iseljeničke Hrvatske seljačke stranke koja su se održavala pod nazivom Hrvatski narodni dan. Prikazana je i sistematizirana kronologija održavanja Hrvatskoga narodnog dana od 1945. do 1990., značenje i svrha održavanja manifestacije iz perspektive promidžbe Hrvatske seljačke stranke te struktura i tijek manifestacije na sam dan održavanja. Cilj rada jest doprinijeti istraživanju povijesti društvenoga života hrvatskoga iseljeništva i političke emigracije.