Jugoslavenska narodna armija u Socijalističkoj Republici Hrvatskoj 1959. – 1969. godine (Časopis za suvremenu povijest, 2021)
U tekstu koji slijedi dat ćemo pregled organizacijskoga razvoja Jugoslavenske narodne armije u Narodnoj/Socijalističkoj Republici Hrvatskoj tijekom 60-ih godina. U tom periodu provedeno je nekoliko reorganizacija Armije. Cijelo desetljeće počinje reorganizacijom „Drvar” u drugoj polovini 1959., na bazi uvođenja koncepcije takozvane općenarodne obrane i očekivanoga nuklearnog rata, preko nekoliko reorganizacija između 1964. i 1968., pa do vremena nakon agresije snaga Varšavskoga pakta na Čehoslovačku. Članak je nastao na bazi arhivske građe koja se čuva u Upravi za organizaciju, Vojnom arhivu i Muzeju Jugoslovenskoga ratnog vazduhoplovstva, sve u sastavu Ministarstva odbrane Republike Srbije u Beogradu, te dvaju prethodno objavljenih autorovih radova koji se bave istom tematikom, ali u širem vremenskom kontekstu.