Cijena neodmjerenoga investiranja. Uzroci i posljedice štrajka u riječkoj luci 1969. godine (Časopis za suvremenu povijest, 2021)
Tema rada je veliki štrajk u riječkoj luci koji je izbio u lipnju 1969. godine. Iako je taj, na momente i nasilan, izljev radničkoga nezadovoljstva iznenadio i uznemirio partijski vrh, u historiografiji je ta epizoda ostala gotovo nepoznata. U radu ćemo analizirati uzroke štrajka, njegove posljedice i reakcije koje je izazvao u državnom rukovodstvu. Korišteni su izvori iz Arhiva Jugoslavije, kao i relevantna periodika i literatura.