„Ustaška pjesma” kao ustaška himna (Časopis za suvremenu povijest, 2022)
U središtu ovoga članka stoji pjesma kojom su se koristili ustaše kao svojom himnom za vrijeme Drugoga svjetskog rata. U prvome dijelu autor prikazuje korijene i rana objavljivanja te pjesme. U drugome dijelu teksta donosi se kako je Ante Pavelić preoblikovao pjesmu i kako je ona postala ustaškom himnom. U trećemu dijelu rada riječ je o tome kakav je položaj imala ta pjesma u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj te kako je bila vezana uz elemente ustaške ideologije. Na kraju su kratko prikazani novi oblici ustaške himne nastali za vrijeme Republike Hrvatske.