Briševo – izbrisano selo 1992. godine (Časopis za suvremenu povijest, 2022)
Autor u radu, pozivajući se na izvornu građu i svjedočenje očevidaca te relevantnu literaturu, govori o zločinima srpskih vojnih i policijskih struktura u Briševu, selu u prijedorskoj općini većinski naseljeno Hrvatima. Granatirano u prvim danima „etničkoga čišćenja” Prijedora krajem svibnja992., Briševo je dva mjeseca kasnije napadnuto, dio mještana ubijen, a selo opljačkano i razoreno. Nakon napada njegovi su stanovnici protjerani ili odvedeni u jedan od logora i druga mjesta nezakonitih zatočenja. Ovo je selo postalo paradigmom zločina počinjenih nad Hrvatima u općini Prijedor i cijeloj Bosni i Hercegovini. Sličnu sudbinu kao briševački Hrvati doživjeli su Bošnjaci i Hrvati u drugim mjesnim zajednicama prijedorske općine. Tema je ovoga rada kako je jedno selo kontinuirano nestajalo tijekom proljeća i ljeta 1992. i koje su posljedice toga.