(untitled) (Historijski zbornik, 2023)
Autor daje prikaz osnutka, razvoja i gašenja Kluba medicinara u Zagrebu od 1918. do 1941. Klub medicinara bio je udruženje studenata medicine koje je odigralo ključnu ulogu u studentskom životu Medicinskog fakulteta u Zagrebu kroz više od dva desetljeća kontinuiranog rada. U prvom dijelu članka prikazan je studentski život na Sveučilištu u Zagrebu između dva svjetska rata. Nakon toga su analizirani različiti aspekti rada Kluba medicinara, poput izdavačke aktivnosti, otvaranje studentskog restorana, borba za reformu nastave medicine te različite pogodnosti koje su članovi Kluba imali kroz popuste na knjige, kino ulaznice ili radni materijal. Osim toga, Klub medicinara promatran je kao mjesto sastajanja, druženja i izmjenjivanja različitih ideja. S obzirom na to da o ovoj temi u literaturi do sada nije puno pisano, članak je prvenstveno rezultat istraživačkog rada na arhivskom gradivu i novinskoj periodici.