Društvo odlikovanih ratnika Hrvata 1914-1918. Prilog istraživanju odnosa Nezavisne Države Hrvatske prema Prvom svjetskom ratu (Historijski zbornik, 2023)
U ovom članku autor je na primjeru djelovanja Društva odlikovanih ratnika Hrvata 1914-1918, vojno-veteranskog društva koje je djelovalo tijekom postojanja Nezavisne Države Hrvatske, pokušao odrediti odnos ove države prema Prvom svjetskom ratu. Kako bi utvrdio značaj ovog odnosa, autor je prethodno analizirao odnos hrvatskih nacionalističkih krugova, koji su stvorili NDH, prema Prvom svjetskom ratu u međuratnom razdoblju. Budući da navedeno Društvo nema svoju arhivsku ostavštinu, autor se u svom radu uz postojeću literaturu koristio onodobnim dnevnim i mjesečnim tiskom.