Ligonier Ministries: Stanje u teologiji 2022 (Kairos: Evanđeoski teološki časopis, 2024)
Istraživanje na temu „Stanje teologije“ organizacije LifeWay Research za Ligonier Ministries iz 2022. godine pokazuje da se američko evanđeosko kršćanstvo u potrazi za osobnim i zajedničkim identitetom našlo usred žestoke duhovno-teološke borbe u kojoj s najviše žara sudjeluju konzervativne i progresivne skupine vjernika. Ovo istraživanje vrlo je značajno jer otkriva neposredno duhovno stanje američkoga evanđeoskog kršćanstva i intenzitet „bolesti“ u području teologije i biblijske doktrine, a posredno i hrvatskoga evanđeoskog kršćanstva koje od američkog bez promišljanja usvaja i dobro i loše. Istraživanje pokazuje da je teološko obrazovanje u obrazovnim institucijama i učeništvo u mjesnim crkvama uvelike u krizi biblijskog identiteta koja se sve više očituje ignoriranjem, relativizacijom i reinterpretacijama Riječi Božje.