Zavičajna digitalna knjižnica Primorsko-goranske županije (Knjižničar/Knjižničarka: e-časopis Knjižničarskog društva Rijeka, 2023)
Gradska knjižnica Rijeka kao matična knjižnica za narodne i školske knjižnice Primorsko-goranske županije pokrenula je novi projekt funkcionalnog povezivanja knjižnica na području svoje nadležnosti. Radi se o zajedničkom digitalnom repozitoriju koji obuhvaća digitalne knjižnice narodnih i školskih knjižnica na području Županije koje posjeduju vrijednu zavičajnu građu. Ovaj je projekt prirodan nastavak dvanaest godina dugog projekta umrežavanja narodnih i školskih knjižnica u jedinstveni knjižnično-informacijski sustav, rezultat čega je standardizirani program za knjižnično poslovanje koji koristi 100 % narodnih i osnovnoškolskih knjižnica te 90 % srednjoškolskih knjižnica u Županiji.