Velika putovanja malih knjižnica: knjižnična kulturna suradnja malih hrvatskih knjižnica u svijetu velikih (Knjižničar/Knjižničarka: e-časopis Knjižničarskog društva Rijeka, 2023)
Forumom knjižničara Kine i zemalja srednje i istočne Europe (1st China-CEEC Curators’ Forum of Libraries Union 2018) u Hangzhou, NR Kini, započeta su velika putovanja malih knjižnica iz Republike Hrvatske koje su na prijedlog osoba visokog ugleda u knjižničarskoj struci dobile priliku predstavljati hrvatsko knjižničarstvo. Gradska knjižnica Bakar, Gradska knjižnica Vodice, Institut za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu i Narodna knjižnica i čitaonica „Halubajska zora“ Viškovo potpisnice su Unije o kulturnoj suradnji koja se odvija po Akcijskom planu u cilju poboljšanja usluga. Ravnopravno i s povjerenjem suradnja se nastavlja kroz treninge, edukacije, obuke, razmjene iskustava i dijeljenje resursa.