(untitled) (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2024)
U radu se analizira recepcija Rakovičkoga ustanka u novinama na njemačkom jeziku koje su izlazile u austrijskom dijelu Austro-Ugarske Monarhije. Istraženo je koje su novine i na koji način izvještavale o ustanku u Rakovici u listopadu 1871., izvori iz kojih su preuzimale informacije te različiti aspekti ustanka o kojima se u njima pisalo. Analiza je obuhvatila i recepciju glavnih aktera ustanka, ponajprije Eugena Kvaternika, te značenje ustanka u političkom kontekstu Austro-Ugarske Monarhije prema interpretaciji onodobnoga austrijskog tiska.