(untitled) (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2025)
Autorica donosi biografiju dubrovačkoga liječnika Miha Dadića (1770. – 1851.). Iako suvremenik mnogih u literaturi prisutnijih liječnika, dosad mu nije objavljena cjelovita biografija. U literaturi ga spominju autori koji istražuju 19. stoljeće i fokus stavljaju na njegovu liječničku službu ili pjesničko stvaralaštvo. U ovom radu fokus je na njegovim srednjoškolskim i studentskim godinama i radu u državnoj službi Dubrovačke Republike. Studirao je medicinu na Sveučilištu u Padovi, a bez obzira na prijepore s Dubrovačkom Republikom i obustavu stipendije, studij je uspio završiti i zaposlen je u državnoj službi kao liječnik fizik 1803. godine. Njegovom biografijom oprimjeren je postupak dobivanja doktorata na Sveučilištu u Padovi.