(untitled) (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2025)
U središtu rada su prve studentice medicine i farmacije, odnosno prve liječnice i farmaceutkinje koje se pojavljuju na prostoru Banske Hrvatske do 1917. godine. Glavni cilj rada je utvrditi tko su bile prve liječnice i farmaceutkinje, gdje su se školovale i kakav je bio njihov položaj na prostoru Banske Hrvatske. Prvi dio rada donosi analizu početka visokoškolske naobrazbe u Banskoj Hrvatskoj. Potom slijedi analiza obrazovanja prvih liječnica i farmaceutkinja s prostora Banske Hrvatske. Posljednji dio rada bavi se prvim liječnicama i farmaceutkinjama i njihovim položajem u struci.