(untitled) (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2019)
Studijama genealoške prozopografije proširuju se spoznaje o osobama koje se njima tematiziraju i upotpunjuju životopisi njihovih najbližih rođaka i prijatelja, čime se rasvjetljava cijela društvena epoha. U spisima Državnoga arhiva u Dubrovniku na osam stranica nalazi se dokument registriran 23. ožujka 1590. godine, koji sadrži oporuku i kodicil Prokulijana Camillova Besalija, sastavljene u studenome 1589. godine u Anconi, kao i raspodjelu sprovedenu po tim izjavama volje u razdoblju od 1589. do 1595. godine. Izjava posljednje volje barskoga izgnanika preminuloga u pokrajini Marche, sina patricijke Paole iz roda Prokulijan i glasovitoga talijanskog renesansnog pjesnika Camilla, brata također poznatoga humanista, dubrovačkoga kancelara Viktora, znakovito je svjedočanstvo migracija, životnih staza i trgovačkih tokova toga vremena.