(untitled) (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2019)
Autor donosi prikaz života svećenika Trebinjsko-mrkanske biskupije u 18. stoljeću na primjeru don Filipa Kuncula koji se zbog straha od turskog progona sklonio na prostor Dubrovačke Republike, a taj svoj čin kao i odbijanje naredbe da se vrati u biskupiju, trebao je braniti pred vlastitim biskupom. Na njegovu primjeru dan je kratki pregled odnosa unutar Katoličke Crkve u Trebinjsko-mrkanskoj biskupiji, kao i njenih odnosa prema tamošnjim osmanskim vlastima.