(untitled) (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2021)
U radu se temeljem brojnih arhivskih izvora, novina te liječničkih zapisa promatra i analizira epidemija kolere u Zadru 1849. godine. Razmatra se razina saznanja o bolesti te protuepidemijske mjere, napose njihova učinkovitost te aktualnost s obzirom na postojeće i rastuće rasprave o etiologiji bolesti. U drugom djelu rada analiziraju se zapisi o koleri u matičnim knjigama umrlih u Zadru. Prikazuje se broj, dobna, spolna i društvena struktura umrlih.