(untitled) (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2023)
Članak prati mobilnosti i umreženost mletačkih kneževa u istočnojadranskim gradovima od kraja 13. stoljeća do Zadarskog mira, kako bi naglasila značaj ovih službenika na državnoj ali i na razini lokalnih zajednica. Izabrani primjeri prate cirkuliranje kneževa na različitim pozicijama, moguće razloge i duljinu njihova službovanja u pojedinom gradu. Kneževi se prate se u razdobljima mletačkih duždeva, koji su i često sami, ili pripadnici njihovih obitelji ili političkih krugova, bili upravitelji gradova Istre, Kvarnera i Dalmacije. Rad naglašava komparativni i „nadlokalni“ značaj kneževske službe u kontekstu istraživanja urbane povijesti istočnog Jadrana.