(untitled) (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2023)
Prvi parlamentarni izbori u Riječkoj županiji održani su 1861. godine. Riječka županija birala je pet zastupnika pa se u radu prikazuje izborni proces na području svih pet kotareva koliko ih je županija imala. Zatim se analizira djelovanje izabranih zastupnika Riječke županije na Saboru 1861. godine, tj. njihova usklađenost s Naputkom koji im je županija izdala, a u kojem se nalaze smjernice za njihovo saborsko djelovanje, ali i drugi njihov saborski rad.