(untitled) (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2023)
Autor je u radu prikazao zdravstvenu skrb na valpovačkom vlastelinstvu na temelju zapisa u vlastelinskim knjigama prihoda i rashoda tijekom prvih desetljeća postojanja vlastelinstva. Analizirajući podatke zabilježene u vlastelinskim knjigama prihoda i rashoda, nastojao je utvrditi pružatelje i korisnike zdravstvene skrbi, karakteristike zdravstvene skrbi i kretanje visine troškova za pružanje zdravstvene skrbi.Pritom je nastojao utvrditi biografije pojedinih pružatelja zdravstvene skrbi (ranarnika). Isto je tako nastojao na temelju analize visine troškova pojedinih kategorija zdravstvene skrbi utvrditi opseg pruženoga zdravstvenog tretmana. Autor je također nastojao aktivnosti vlasnika posjeda i njegovih službenika u organiziranju zdravstvene skrbi na vlastelinstvu staviti u kontekst državne politike stvaranja javnozdravstvene službe tijekom 18. stoljeća.