Kratke biografije autora prvih vojnokrajiških povjesnica (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2024)
U ovom su radu objedinjeni životopisi autora prvih povjesnica o Vojnoj krajini, čiji radovi čine nezaobilaznu ‘nultu točku’ istraživanja osobito u povijesnoj znanosti, ali i u širim društveno-humanističkim znanostima. Rekonstrukcija njihovih života napravljena je na temelju dosad objavljenih podataka u sekundarnoj literaturi, a praznine u njihovim biografijama pokušavalo se, gdje je to bilo moguće, popunjavati pomoću relevantnih mjesečnih vojnih popisa, prateće dokumentacije tih popisa i matičnih knjiga. Najviše su pritom pomogle potvrde o premještaju, koje osim osnovnih podataka o osobnom životu nude i vrlo detaljan pregled napredovanja u profesionalnoj karijeri. Istim je spisima bilo moguće ispraviti i neke pogreške u njihovim objavljenim životopisima koje su se dosad provlačile.