Eugen Kvaternik i unionisti 1861. – 1871.: pokušaji suradnje ili nadmudrivanja (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2024)
Eugen Kvaternik nastojao je tijekom 60-ih godina 19. stoljeća ostvariti političku suradnju s unionistima, najprije s grofom Julijem Jankovićem u prvoj polovini, a zatim s banom Levinom Rauchom u drugoj polovini 60-ih. Da bismo utvrdili na kojim se temeljima nastojala ostvariti ta suradnja i je li se radilo o namjeri da zajednički politički djeluju ili tek o međusobnom nadmudrivanju, analizirat ću političko djelovanje Eugena Kvaternika i dvojice najistaknutijih unionista, grofa Julija Jankovića i bana Levina Raucha.