Obitelj Svetački u osmanskoj službi (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2024)
Ovaj rad bavi se poviješću obitelji Svetački  odnosno Svetačković u Osmanskom Carstvu. Riječ je rijetkom slučaju, možda i unikatnom, prelaska članova neke velike plemićke obitelji na području savsko-dravskog međuriječja na osmansku stranu uz zadržavanje utjecaja, pa i posjeda, na istom području na kojem su bili utjecajni prije osmanskih osvajanja. Prvi dio članka bavi se odnosima obitelji Svetački s Osmanlijama te kontekstom i slijedom događaja vezanih uz njihov prelazak na osmansku stranu. Nakon toga analizira se društveni položaj i religijska pripadnost pripadnika obitelji na osmanskoj strani te nastanak i nasljeđivanje nadarbina i posjeda koje je obitelj uživala odnosno držala sve do kraja osmanske vlasti. Uz ovo, rad pokušava rekonstruirati rodbinske veze pojedinih pripadnika obitelji te identificirati odnosno ubicirati pojedine lokalitete koji se u izvorima javljaju kao nadarbine i posjedi obitelji. Rad se temelji na objavljenim i neobjavljenim osmanskim izvorima te objavljenim zapadnim – prvenstveno latinskim – vrelima, a analiza pojedinih događaja i procesa iz povijesti obitelji Svetački/Svetačković upotpunjena je uvidom u regionalnu i međunarodnu osmanističku literaturu.