Toponomastička i onomastička analiza popisa erdutskoga vlastelinstva iz 1480. godine (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2024)
U radu se na temelju, prije svega, neobjavljenih izvora nastoji prikazati rekonstrukcija naselja  erdutskoga vlastelinstva i njihovih kućedomaćina  krajem 15. stoljeća. Nakon uvodnoga dijela dan je osvrt na izvore korištene u radu te literaturu usko vezanu uz temu. Središnji dio rada započinje  pregledom srednjovjekovne povijesti erdutskoga posjeda s pripadajućim naseljima te promjena  uzrokovanih osmanskim osvajanjima. Nadalje, na  temelju izvora iz 1480. godine te u korelaciji s drugim srednjovjekovnim i ranonovovjekovnim izvorima, kao i sekundarnom literaturom, prikazana je analiza geografskoga smještaja naselja, na koju se nadovezuje klasifikacija ojkonima. Raspravom o  stanovništvu posjeda obuhvaćen je i dio izvora koji  sadržava broj kućedomaćina u svakom naselju na  posjedu. Navedeno se proteže na antroponimijsku  analizu te analizu muških osobnih imena u izvoru.  Konačno, dan je kritički osvrt na rezultate istraživanja.