Emir O. Filipović, Kotromanići. Stvaranje i oblikovanje dinastičkog identiteta u srednjovjekovnoj Bosni (Sarajevo: Univerzitet u Sarajevu, 2022), 220 str. (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2024)
Prikaz knjige.