Vojni bjegunci 1848./49. godine (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2019)
Rad se bavi dosada vrlo slabo obrađivanom temom dezerterstva u krajiškim četamai četama narodne straže, koje su sudjelovale u hrvatsko-mađarskom ratu 1848./1849.godine. Poseban naglasak stavljen je na zakonske odredbe donesene u svrhu suzbijanjadezerterstva i na njihovu primjenu, čime se pokazala kompleksnost vojnoga sustava uspostavljenoga1848./’49. godine u banskoj Hrvatskoj, što je rezultiralo različitim uspjehomu suzbijanju dezerterstva.