Pisma Antonija Oreškovića u Arhivu obitelji Brlić (Povijesni prilozi (Historical Contributions), 2019)
U Arhivu obitelji Brlić sačuvana su pisma Antonija Oreškovića Andriji Torkvatu Brliću iz perioda 1857. do 1868. Njihovo poznanstvo i korespondencija od temeljne su važnosti za rekonstrukciju odnosa Narodne stranke s kneževinom Srbijom i zbivanja u ključnom razdoblju konačnog državnog preuređenja Habsburške Monarhije 1867., što je dugoročno određivalo i položaj Hrvatske. Narodna stranka i biskup Strossmayer, u to presudno vrijeme za Hrvatsku, svoju politiku su podredili ugovorenom programu sa Srbijom s ciljem stvaranja nezavisne jugoslavenske države.